De stad Antalya // openbaar vervoer, uitgaan, winkelen

Antalya is een stad in het zuidwesten van Turkije, gelegen aan de Turkse Riviera. Door de rijke natuur, het warme klimaat en de gastvrije omgeving is de omgeving en stad Antalya qua toerisme erg belangrijk in Turkije. Ondanks het feit dat Turkije en dus Antalya geen Europees land is kan men binnen de stad Antalya gewoon betalen met Euro`s, dit komt voort uit het feit dat de bezoekers van de stad veelal Europeanen zijn. Het is dus geen officieel betaalmiddel maar het wordt in veel gevallen wel gewoon geaccepteerd.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in de stad Antalya is over het algemeen goed geregeld, men kan binnen Antalya namelijk gebruik maken van taxi’s en minibusjes welke de gehele dag op en aan rijden. Binnen Antalya kun je tegen een zeer laag tarief vervoerd worden.

Taxi’s

Taxi’s zijn de meest populaire optie. In de stad rijden een groot aantal taxi’s rond. In de stad Antalya zelf is het het beste om gewoon een taxi aan te houden. Reis je vanaf de luchthaven, dan kun je beter online een taxi bestellen via Taxi2Airport. Bekijk hier hoeveel een taxi vanaf vliegveld Antalya kost. Een taxi is niet hetzelfde als een Dolmus, een soort kruising tussen een taxi en een bus.

Bus en tram

Toch is ook de bus een betrouwbaar openbaars vervoer middel. Het is goedkoop en relatief snel, bovendien zie je nog eens wat van de stad. Je kunt de busschema’s het beste opvragen bij jouw hotel. Er rijden ook trams. Je kunt de tram het beste nemen door het centrum om gewoon het oude centrum te zien. Als het geen spits is zul je er echt van genieten.

Uitgaan in de stad Antalya

Antalya is een echte stad voor toeristen, hierdoor zijn er binnen de stad vele leuke restaurantjes en cafés om eens een lekker avondje te vertoeven. Vooral in het oude centrum (Kaleiçi) zijn er veel leuke pubs en bars waar je een goede avond uit kunt hebben. De bekendste is misschien wel Sheffield Pub. Rond de jachthaven zul je de meeste bars en discotheken vinden. Vaak zijn dit openluchtdiscotheken aangezien de temperatuur ’s nachts ook erg aangenaam is. Meestal zijn de clubs onderdeel van hotels, maar zijn ze toegankelijk voor iedereen. Club Arma is de grootste openlucht-discotheek in Antalya. Ook Soho Club en Ally zijn bekende en populaire clubs. Als je het over uitgaan in Antalya hebt, dan denken de meeste lokale Turken wel aan deze clubs. Bedenk wel dat Turkije een conservatief land is dus een uitgaanswalhalla is het niet meer. Toch kun je nog steeds een hele leuke avond hebben in Antalya.

Winkelen in Antalya

Wanneer men aan Turkije denkt dan denkt men al snel aan de stad Antalya en de mogelijkheden die de stad te bieden heeft om te gaan winkelen. Antalya kent veel verschillende grote winkelstraten en enkele van deze bekende winkelstraten zijn volledig autovrij, hierdoor is het zeer aangenaam shoppen in de stad en omgeving van Antalya. Al snel tijdens het shoppen in Antalya zal men ontdekken dat de meeste winkelstraten hieruit bestaan en veel winkels dan ook niet met de auto benaderbaar te zijn. Shoppen in deze straten van Antalya is dan ook voor veel toeristen een leuke bezigheid, zeker wanneer men kennis maakt met de zeer lage prijzen die men hanteert voor zijn producten. Tijdens het winkelen in Antalya is het wel van belang dat men uitkijkt voor het kopen van eventuele neppe merk artikelen, deze zijn veelal verboden of aan regels gebonden wanneer men dit in andere landen gaat invoeren. Veel handelaars van de winkels en markten zijn tot zeer laat op de avond open, dit door het feit dat veel toeristen pas na het ondergaan van de zon besluiten om te gaan winkelen.